BWH: Hoop

Columns, Algemeen — Gepubliceerd op 15 juni 2011 00:00 door Dominique Pichel

In BlauwWit Hart bespreken Willem Menting en Dominique Pichel verschillende zaken binnen en rondom de voetbalclub. Of het nou gaat om het spel van het eerste, de voorzitter of om de lengte van het gras, alles wat gerelateerd is aan voetbalvereniging kan het onderwerp zijn.

Hieronder de achtste column in de serie. Geschreven door Willem. Over hoop, over talent en over de Tour.

door Willem Menting - Op zaterdag 2 juli 2011 is het weer zover en dan gaat de Tour de France weer van start. En zoals de meeste Hollanders heb ik een zwak voor de Nederlandse renners. Ook wederom dit jaar. Ondanks de deelname van Alberto Contador en Andy Schleck hoop ik toch dat onze Robert Gesink een gooi kan doen naar de hoogste trede van het podium van de drie weken lang durende wielerkoers.

In het programma ‘Nieuwsuur’ gaf Gesink dinsdagavond te kennen dat hij nog steeds groeiende is en dat hij wellicht in de toekomst de Tour kan winnen. Dan zou hij de derde Nederlandse tourwinnaar worden. Maar dat is hoop en zeker toekomstmuziek. En zoals iedereen weet, ligt toekomst nog voor ons.

En vandaar dat we over de toekomst mogen dromen en hopen. Dat gebeurt ook binnen De Zwaluw.  ‘Kan in het komende voetbalseizoen, 2011/2012, D Zwaluw 1 kampioen worden?’ Een vraag die door sommige insiders bevestigend wordt beantwoord. Ik denk dat het misschien wel mogelijk is, want het heeft een jonge groep, dat wel. Maar naar het vertrek van alltime Zwaluw 1-topscorer Stan Cuppen wordt het toch moeilijker. Of staat de nieuwe spits al klaar? Zouden Boyd van Sambeek en Willem van Haren die druk aankunnen? 

Wanneer er gekeken wordt naar de jeugd hoop ik dat alle spelers in de kleuren van onze club blijven spelen. Steeds meer gebeurt het dat er spelers naar JVC Cuijk vertrekken. Milan Hearkens, Piet Bouwman en Noud Maassen zijn een aantal voorbeelden hiervan. Dit drietal had zeker niet misstaan in een Zwaluw-tenue. Het is te hopen dat zij ooit terug keren op de Oeffeltse velden.

Ook is het te hopen dat alle Zwaluw-talentjes bij onze club blijven spelen. Dan heb ik het natuurlijk over bijvoorbeeld ‘n Rick Maassen en ‘n Stan Geurts. En dan zijn er nog meer die ik vergeet. Ja wellicht is de toekomst nog mooier dan het heden en zijn er jongens die zeker een eerste elftal van de Zwaluw moeten kunnen halen. En hoe meer hoe beter denk ik altijd maar. Het is dan wel te hopen dat ze ook blijven voetballen in Oeffelt.

Wellicht is de toekomst wel Robert Gesink, die voor de derde keer op de hoogste trede van het podium in de Tour staat, en De Zwaluw dat promoveert naar de 2e klasse na een bloedstollende nacompetitie. Wie weet? Hopelijk komt alles goed!

Tot over twee weken!

« ga terug
Evelien Aben Reclame Cuijk Spar Boere Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Autoservice VDB