BWH: Het begin van het voetbal

Columns, Algemeen — Gepubliceerd op 04 mei 2011 00:00 door Dominique Pichel

In BlauwWit Hart bespreken Willem Menting en Dominique Pichel verschillende zaken binnen en rondom de voetbalclub. Of het nou gaat om het spel van het eerste, de voorzitter of om de lengte van het gras, alles wat gerelateerd is aan voetbalvereniging kan het onderwerp zijn.

De tweede column in de serie. Dit keer is Willem aan de beurt. Hij schrijft onder meer over het verschil tussen leiders van jeugd- en seniorenteams.

door Willem Menting - Wanneer begint het voetbal eigenlijk? Juist al je heel klein bent. Het valt al op als je meekrijgt wat er in Venlo gebeurde enkele weken geleden. Een anderhalf jaar oude peuter krijgt een 'prof'- contract voor de duur van tien jaar. Iets waar de meeste van ons alleen maar van kunnen dromen. Voor mij en vele andere Oeffeltenaren is het dan ook prachtig om te zien dat er zoveel kleine voetballertjes rond lopen op onze velden.

Tot een aantal jaren geleden leerden zij hun truckjes van 'onze' Gerda. Anno 2011 worden de voetbalkunsten bij de allerkleinste bijgeschoold door Janneke en haar assistenten. Een hele klus als ik dat zo zie. Wij mogen als club trots zijn dat er iedere week weer tientallen jeugdleiders en -trainers op het veld staan.

Hoe anders is dit bij de seniorenelftallen, waar nog niemand publiekelijk is opgestaan als assistent en rechterhand van hoofdtrainer John Boeijen. Of wanneer staat die gedreven man of vrouw op die het nieuwe 'Twed' gaat leiden. Nee, bij de senioren zijn er een stuk minder fanatiekelingen die iedere zondag met hun team op pad gaan. Ik heb juist daarom respect voor de mensen die het wel iedere zondag doen. De club en dus ook de teams kunnen namelijk niet zonder deze vrijwilligers.

Onder het genot van een potje bier werd afgelopen zondag nog afscheid genomen van drie leiders/trainers van de senioren. Het ging hier om Arno Willems, Roy Grutters en Coen Artz. Via deze weg nogmaals bedankt voor jullie jarenlange inzet voor de senioren van onze club.

Dus bij deze vraag ik u op te staan, als trainer of leider van een seniorenteam. Want wat is er nou gezelliger dan een middag op het veld staan en een winnend team te leiden. En daarna onder het genot van een potje bier de wedstrijd te bespreken en andere ongein te verkopen. Ja want wij hebben jullie nodig, al is het nu alleen nog maar wachten op de juiste persoon.

Ik wacht,
Willem Menting

Aben Reclame Cuijk Spar Boere Evelien Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assuranti├źn