BWH: Einde seizoen

Columns, Algemeen — Gepubliceerd op 18 mei 2011 00:00 door Dominique Pichel

In BlauwWit Hart bespreken Willem Menting en Dominique Pichel verschillende zaken binnen en rondom de voetbalclub. Of het nou gaat om het spel van het eerste, de voorzitter of om de lengte van het gras, alles wat gerelateerd is aan voetbalvereniging kan het onderwerp zijn.

 

De vierde column in de reeks - onder andere met een terugblik op het seizoen - is geschreven door Willem Menting. 

door Willem Menting - Het zit er weer op voor de meeste senioren- en juniorenteams. Op een paar inhaalwedstrijden en toernooien na is alles gespeeld. Er zijn in totaal twee kampioenschappen gevierd tijdens deze jaargang. De juniorenteams D1 en D2 zijn in hun klassen bovenaan geëindigd. De overige teams hebben redelijk meegedraaid in hun klasse. Sommige met meer moeite dan andere, maar al met al mag het toch een goed seizoen genoemd worden als het om de jeugd gaat. 

De senioren hebben ook wisselend gepresteerd. Wanneer er gekeken wordt naar de selectieteams dan heeft het tweede elftal de beste prestatie geleverd. Nadat het orig seizoen kampioen werd, draaide het elftal van Arno Willems behoorlijk mee in de hogere klasse. Het derde elftal is geslaagd in de opdracht om in ieder geval niet te degraderen. Het vlaggenschip van de Zwaluw, het eerste, had wellicht wel op meer gehoopt. Misschien wel op een periode? 

De overige senioren hebben een wisselvallig seizoen gehad. Alleen het zesde stak er bovenuit. Deze ploeg draaide met de beste in hun klasse mee. 

 

Nu het voetballen is afgelopen, is het zaak om het sportpark en de velden weer flink onderhanden te nemen. Zo is er een aantal weken terug alweer voor het eerst gesproeid. En wordt er voor bij de ingang weer flink gewerkt aan de ‘fietsenstalling’ en ook de entree die gebruikt wordt tijdens de thuiswedstrijden van ons eerste elftal wordt weer opgefleurd. Het gaat er in ieder geval een stuk beter uitzien.

Ik vraag me echter alleen af waarom er op dit moment niet gesproeid wordt. Er zijn dan wel twaalf druppels regen gevallen de afgelopen tijd. Maar het veld is nog steeds zo hard als beton. Maar er zullen vast wel redenen voor te verzinnen zijn waarom er niet gesproeid wordt. Wellicht zijn alle velden in gebruik in deze tijd? Het kan.

Verder doen de mannen met de groene vingers goede zaken op het voetbalveld. Al ligt er wel een flinke bult hout naast het kleedlokalencomplex. Dit wordt blijkbaar verkocht, dus als er geïnteresseerde zijn. Die kunnen zich altijd melden. 

We maakten nog wel eens grapjes over de taken van deze vrijwilligers als er weer een scheve zijlijn was getrokken. Dan had diegene vast een slok op. Maar het lijkt me niet logisch om een lijn te trekken als je een flink stuk in je kraag hebt. Nee deze heren verdienen een groot compliment zo kunnen wij als club ‘gewoon’ iedere dag van de week terecht op een goed verzorgd sportpark

 

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Evelien Aben Reclame Cuijk Spar Boere