BWH: De bal rolt nog niet van harte

Columns, Algemeen — Gepubliceerd op 14 september 2011 00:00 door Willem Bardoel

In BlauwWit Hart bespreken Willem Menting en Dominique Pichel verschillende zaken binnen en rondom de voetbalclub. Of het nou gaat om het spel van het eerste, de voorzitter of om de lengte van het gras, alles wat gerelateerd is aan voetbalvereniging kan het onderwerp zijn.

Hieronder de veertiende column in de serie. Geschreven door Willem, over de zomerstop, het rollen van de bal en de trammelant eromheen.

door Willem Menting - Wat hebben we deze zomer toch kunnen genieten van mooie sportmomenten. Na een schitterende Tour de France met als eindwinnaar Cadel Evens en een voor Nederlandse begrippen redelijk WK zwemmen, met vooral vrouwelijke medailles, heb ik zelf genoten van het tennis van Djokovic en van onze Bauke. Van Bauke Mollema. Tijdens de afgelopen ronde van Spanje droeg de Nederlanders zelfs één dag de leiderstrui. Maar het mooiste van deze zomer is toch wel dat de bal weer aan het rollen is.

Wanneer je kijkt naar de Eredivisie kijkt, gaat het nog niet overal van harte gaat. NAC staat voor hun status veel te laag. RKC doet het daarentegen stukken beter! Dat zal vooral Zwaluw 1-verdediger Merijn Elbers goed doen. Of dit succes nou door hem komt betwijfel ik, en ligt ook niet aan de robotgrasmaaier die sinds dit jaar tweemaal per week over het veld raast. Nee het ligt aan een jonge frisse ploeg.

En die staat er bij het eerste elftal van onze club ook. Een jong fris elftal dat voor elkaar wil strijden. Voor iedere meter moet worden gestreden, dat was al langer bekend in de vijfde klasse. Maar nu word het toch langzamerhand tijd dat er punten worden gepakt. De start was goed drie punten tegen GVV. En toch doet onze hoofdmacht het helemaal niet verkeerd met een 0-2 nederlaag tegen titelkandidaat Stormvogels uit Siebengewald. Eenheid word belangrijk. Het samen willen werken naar een doel, drie punten iedere zondag weer. Daar kan ik onze jongens alleen maar heel veel succes in wensen. Wel vanaf afstand, vanuit Tilburg, waar ik mijn verhaaltjes tegenwoordig vanuit maak.

En wanneer er over strijd wordt gesproken, valt automatisch het begript blessures. En juist daar hebben we bij de senioren van de Zwaluw ontzettend veel last van. Het hele ‘plan’ van de nieuwe selectie en het ‘nieuwe’ derde loopt daarmee eigenlijk in het honderd.

Een oplossing moet er eigenlijk snel worden gevonden. Wanneer er namelijk iedere zondag zes spelers moeten worden doorgeschoven naar het tweede elftal is het einde zoek. En dan word ook de onenigheid onderling groter. En juist datgene waar we met zijn alle voor komen - het gezellig samen(zijn) voetballen - wordt dan bemoeilijkt. En daar willen we allemaal niet naar toe.

Het makkelijkst is natuurlijk om de placenta dokter over te laten vliegen vanuit Servië, of onze nationale held Dick van Toorn langs te laten komen. Wellicht hebben we te maken met overmacht, blessures heb je namelijk niet helemaal zelf in de hand. Misschien had Jomanda ons kunnen waarschuwen? Hoe dan ook we hebben een probleem, en het word waarschijnlijk alleen maar groter!

Conclusie die er dan getrokken kan worden is: we zijn allemaal hartstikke blij dat de bal weer rolt. Maar toch echt van harte gaat dat zeker niet.

Aben Reclame Cuijk Van Neerven Sport Evelien Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Spar Boere