Bijzonder geslaagde 2de editie buurtvoetbaltoernooi

Algemeen — Gepubliceerd op 22 juni 2022 19:10 door Anne Menting

Na 3 jaar kon er eindelijk weer een buurtvoetbaltoernooi worden georganiseerd. De veteranen van de Zwaluw pakten medio 2019 de handschoen op en organiseerden een zeer geslaagd toernooi dat jaar. Door de bekende omstandigheden vond 3 jaar later na de 1ste editie een 2de editie plaats. Pinksterzaterdag 4 juni was het vanaf 13:00 uur een drukte van belang op Sportpark de Hogehoek.

Al weken was het druk in de groepsapps om elkaar weer te benaderen om mee te doen aan dit leuke en vooral gezellige evenement. Ondertussen werden de zaken geregeld zoals, de vrijwilligers (denk hierbij aan invulling van de bar + scheidsrechters) en was er zelfs een officiële loting. Met totaal 12 teams zat het deelnemersveld goed vol. Het was daarbij ook goed om te zien, dat er vele nieuwe gezichten hun opwachting maken. Sportiviteit en gezelligheid staan bovenaan bij dit toernooi, waar bijvoorbeeld slidings uit den boze zijn. Gelukkig kwam eenieder zonder kleerscheuren het veld af, al. zal er menigeen zondagochtend met wat meer spierpijn zijn opgestaan.

Een van de mogelijke spelbrekers, het weer, was de dag bijzonder gunstig gezind. Het was ideaal voetbalweer en men kon tot laat in de korte broek buiten vertoeven. Voor de inwendige mens kon men terecht bij de R&R grillmeisters die heerlijke hamburger, worsten en zelfs (kreukel)frietjes bakten.

Gedurende de dag was al vrij snel duidelijk dat de winnaars van 2019, de Looise Muur, veel tegenstand konden verwachten. Zij strandden in de halve finale tegen HOKU. De andere halve finale was de Spoorhoek tegen Nortside. De Spoorhoek versloeg Northside. HOKU won na een penaltyreeks tegen de Looise Muur, dus er kwam een nieuwe winnaar. De bloedstollende finale eindigde in 0-0, waardoor penalty’s beslisten wie met de grote beker naar huis zou gaan. Uiteindelijk bleek Spoorhoek net wat koelbloediger en wonnen zij de finale.

Na afloop werd onder leiding van DJ Ronny Wahlen een mooi feestje in gezet. Het was al met al een zeer geslaagde dag. De organisatie wil dan ook de deelnemers en vrijwilligers danken voor hun inzet en deelname. Hopelijk allemaal weer tot volgend jaar!

Buurtvoetbaltoernooi 2022

Buurtvoetbaltoernooi 2022

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport Autoservice VDB Spar Boere Aben Reclame Cuijk Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien