Belangrijke zege voor De Zwaluw

Senioren — Gepubliceerd op 07 mei 2019 16:45 door Willem Bardoel

Op Bevrijdingsdag mocht het vlaggenschip van onze club aantreden tegen in Holthees tegen de plaatselijke club vv Holthees-Smakt. Tijdens de seizoenopening werd deze tegenstander eenvoudig met 4-0 huiswaarts gestuurd, maar het blijft altijd een redelijk geduchte tegenstander voor De Zwaluw.

De Zwaluw kon vandaag starten met een nagenoeg fitte selectie in tegenstelling tot de thuisploeg, die zelfs twee spelers in de gelederen had die ruim een jaar niet meer hadden gevoetbald. Maar goed dat wil niet alles zeggen, de mouwen moesten opgestroopt worden en waarbij Les Blues vandaag in het rode reservetenue speelden.

Aan het begin van het duel kon het twee kanten op, het spel ging op en neer waarbij gezegd moet worden, dat beide ploegen een redelijk niveau op de mat brachten. Na een minuut of twintig spelen kreeg De Zwaluw wat meer de overhand en kopte Siebe de bal op doel, maar de doelman kon eenvoudig pakken. Een paar minuten later kwam Boyd goed naar binnen en zijn geplaatste schuiver ging via de vingertoppen van de doelman op de paal. Ook de rebound was een prooi voor de Holthees-doelman. Aan de andere kant kwam de thuisploeg tot een tweetal niet bijster gevaarlijke kopballen van hun rechtsbuiten. Zo ging men rusten met een 0-0 stand.

Na rust een feller De Zwaluw, mede door deze felheid werd een fout achterin bij de thuisploeg afgestraft, Stan bewaarde goed het overzicht en vond Merijn, die van dichtbij binnen werkte. 0-1 en De Zwaluw voelde dat het er nu overheen kon gaan, maar waar dat leek te gaan gebeuren, viel het doelpunt aan de andere kant. Een afgemeten voorzet werd door aanvaller Stef Janssen op fraaie wijze in de winkelhaak gekopt. Even was de organisatie weg en de geboden vrijheid werd goed benut.

Het spel ging op en neer, De Zwaluw kreeg wat mogelijkheden en ook de thuisploeg kreeg nog een goede kans, maar rechtsback Daan Coppus schoot in het zijnet. Nadat de aanvoerder van de thuisploeg even uitviel, kreeg De Zwaluw een man-meer situatie en hieruit wist het te profiteren en hoe! Stan legde de bal panklaar voor Milan die verrassend uithaalde en op schitterende wijze met links binnenschoot 1-2. De extra aanvaller, gekomen voor verdediger Jan, liet de tactische omzetting gelijk tot succes verworden.

Holthees was nog een keer gevaarlijk meteen schot van afstand, maar Stijn toonde zijn klasse. Later in de wedstrijd had Boyd de 1-3 op zijn schoen, maar de doelman van de thuisploeg redde uitstekend. Door de vele blessure behandelingen aan de thuiszijde, werd er lang doorgespeeld en werd het nog heel even benauwd, voor De Zwaluw. Het kwam goed weg toen losbandige arm in een gezicht niet als overtreding werd beoordeeld door de uitstekend fluitende scheidsrechter Jansen. De Zwaluw kwam er nog een keer uit, maar Milan strandde oog-in-oog met de doelman, tot twee keer toe.

Zo boekte de Zwaluw een uiterst belangrijke zege in Holthees. Na afloop werden de goede banden tussen beide vereniging nog eens aangehaald en koos de Oeffeltse supportersclub Les Blues de doelman van de thuisploeg, Marco Reijnen tot man-of-the-match, ook hier met een pul bier. Zoals gezegd,De  Zwaluw boekte een hele belangrijke zege, voor nu geld het enige devies nog driemaal lekker voetballen, de punten in Oeffelt houden en de derde plaats of misschien zelfs drde periode ligt in handbereik. Te beginnen aanstaande zondag tegen kersverse periodekampioen Sambeek.

Tekst: Tim Hendriks
Foto's: Frans Reijs

Foto's toegevoegd op 07 mei 2019 16:51

Autoservice VDB Kombi Bouwmaterialen Kapsalon Annemarie Evelien Atlantic Power Spar Boere Van Alem Fotografie Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Security Art Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn