Belangrijke zege MO15 tegen Olympia MO15

Jeugd — Gepubliceerd op 01 april 2019 16:40 door Willem Bardoel

Zaterdag 30 maart was de belangrijke wedstrijd tegen nummer twee op de ranglijst Olympia’18. De meiden hadden zin in de wedstrijd maar sommige waren wat zenuwachtig.

De warming-up werd goed gedaan en we gingen gemotiveerd het veld op. Gelijk vanaf het beginsignaal gingen we druk zetten op Olympia en veroverden we de bal. We kozen voor de aanval en dat was  de goede uitgangspositie. Maud passeerde wat verdedigers en scoorde 1-0 na vijf minuten. We bleven maar aanvallen en na tien minuten maakten we de 2-0.

Daarna volgde nog vele aanvallen maar we scoorden niet meer. Olympia kwam ook een paar keer voor onze goal. Maar Nick stond goed opgesteld en zorgde dat haar doel schoon bleef. En anders stonden de verdedigers goed op hun posities of losten ze het gevaar op met hun snelheid. Ruststand 2-0.

Na de rust kwam Olympia als strijders uit hun kleedlokaal en vochten om elke bal. We hadden het moeilijk en kregen minder balbezit. Maar er werd wel gevochten en dat kostte energie. We kwamen pas laat in de tweede helft weer een paar keer voor de goal van Olympia. Mees K. ging helemaal mee naar voren op links en gaf een mooie voorzet op Geertje. Geertje schoot net over.

Daarna kregen we nog een paar kansen maar het lukte niet om te scoren. Het leek soms een flipperkast. Tien minuten voor het einde kregen we een strafschop tegen. Er werd een speelster van Olympia onderuit gehaald in het strafschopgebied. Nick had geen enkele kans om de strafschop te stoppen: 2-1.

Het werden nog acht spannende minuten om de overwinning te kunnen vieren maar het lukte. Vijftien punten uit vijf wedstrijden. Knap meiden.

Volgende week weer gemotiveerd tegen Festilent MO15 om 13.30u in Oeffelt. Fijn als er weer veel publiek is.

Tekst: Truus Billekens

Evelien Kombi Bouwmaterialen Atlantic Power Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Van Alem Fotografie Security Art