Belangrijke zege De Zwaluw op HRC’27

Senioren — Gepubliceerd op 03 december 2018 17:45 door Willem Bardoel

Op een regenachtige zondagmiddag mocht De Zwaluw 1 thuis aantreden tegen HRC’27 uit Afferden. Een team waar De Zwaluw het traditioneel zeer lastig mee heeft. Daar de weersgoden niet gunstig gestemd waren en het grijs en grauw keek was er buiten de hondstrouwe aanhang van Les Blues niet veel volk uitgelopen om te kijken naar dit duel. Een duel dat voor De Zwaluw, gezien de geringe verschillen, de wetenschap met zich mee droeg: (blijven) aanhaken of (voorlopig) afhaken bij de bovenste plaatsen. 

Gezien het spel in de beginfase was de lage publieke belangstelling ook te rechtvaardigen, want de wedstrijd deed aan zoals het weer was. Op zijn zachtst gezegd, niet al te best. Toch kregen beide ploegen een aantal mogelijkheden. Merijn was vrij snel gevaarlijk en Harm had de bal voor het inkoppen, maar kwam net verkeerd uit. HRC’27 was vooral gevaarlijk middels hun watervlugge linksbuiten, die een keer voorlangs schoot en even later met rechts had kunnen scoren, maar dit naliet. Verder gebeurde er niet heel veel bijzonders. 

Brilstand
Rond de 40e minuut had HRC’27 op voorsprong kunnen komen, maar (inval)doelman Koen wist met een geweldige redding de 0-1 te voorkomen. Aan de andere kant kreeg Milan nog een goede kans, maar zijn schot ging langs het doel. Zo werd met een 0-0 brilstand de rust bereikt. Een stand die ook als terecht beschreven kon worden. 

Na rust een feller De Zwaluw, dat al gauw tot een paar speldenprikjes kwam, maar de 51-jarige (!) doelman (waarvoor niets dan respect) van HRC’27 kwam hierdoor niet in de problemen. HRC’27 combineerde bij vlagen ook aardig en heeft als grootste verrassingselement, het groot aantal linksbenige spelers. Zelfs de rechtsback was linksvoetig en dat is opmerkelijk en zorgt voor verrassingen in het spel. Ondertussen was het nog harder gaan regen en werd het veld alsmaar zwaarder te bespelen. 

Oeffeltse dadendrang
Met het inbrengen van Bram kwam er meer ‘drive’ in de Oeffelste dadendrang en dat leidde tot een doelpunt. Een puntgave voorzet van zijn voet werd op nog fraaiere wijze binnengekopt door captain Merijn. 1-0 voor De Zwaluw na een uur spelen. 

Lang van deze voorsprong genieten lukte helaas niet, want amper een minuut later was het 1-1. HRC-speler Jos Althuizen brak door, zette voor, of schoot(?) ineens op doel en de bal verdween boven Koen in het doel. Fraai doelpunt, maar wat liet De Zwaluw zich hierbij eenvoudig het kaas van het brood eten.

Rick kwam in de 80e minuut opstomen in “de zestien”, maar zijn schot belandde op de paal. Wat later kreeg HRC’27 een grote kans in het strafschopgebied, maar de poging belandde in de vandaag zeer veilige handen van doelman Koen. Koen trapte de bal hierna ver uit, waarbij een HRC speler de bal op koddige wijze mistte. Hiermee gaf hij Merijn een doortocht richting doel. Merijn kwam voor het doel en schoot fraai binnen. Hiermee gaf de aanvoerder het goede voorbeeld. 

Messi
Het lekkerst werd voor het laatst bewaard, vlak voor tijd ging Rick a la Messi een solo aan, speelde of liever kapte vier man uit en schoot droog binnen. Na de 3-1 was het bij HRC ook echt op, want het grossierde enkel nog maar in foutieve passes. De Zwaluw scoorde zelfs nog de 4-1, maar deed dat uit buitenspel positie. 

Enkele minuten later floot de zeer consequent leidende dhr. Van de Walle voor het laatst. De Zwaluw pakte niet alleen een belangrijke zege, er waren meer positieve zaken te vermelden. ‘Youngsters’ Bram & Bert vielen goed in, Jan speelde als laatste man alsof hij er al jaren stond, Siebe was betrouwbaar en invaldoelman Koen, die vlak voor de wedstrijd pas wist dat hij zou moeten starten, bleek een betrouwbare vervanger van Stijn en keepte een overtuigende wedstrijd. 

Een goede overwinning voor de Zwaluwmannen tegen een lastige en redelijk voetballende tegenstander zorgt ervoor dat de Blauwwitten stijgen naar de tweede plaats. Hierbij dient aangetekend te worden, dat er slechts drie wedstrijden doorgingen, maar De Zwaluw heeft deze punten in elk geval al binnen. Aankomende zondag wacht een zware wedstrijd, als De Zwaluw uit om 14:00 uur speelt op sportpark de Bikkelkamp in Grave tegen GVV’57.

Tekst: TIm Hendriks

« ga terug
Van Alem Fotografie Atlantic Power Kersten Assurantiën Spar Boere Hoofdsponsor Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Security Art Evelien