Attractief Zwaluw 4 wint opnieuw van Milsbeek

Senioren — Gepubliceerd op 10 mei 2019 16:15 door Anne Menting

Zondag 5 mei Bevrijdingsdag, voor ons Nederlanders nog altijd een dag van betekenis en terecht, want vrijheid is een van de grootste goeden die een mens kan hebben. Voor een hoop lieden ook een dag dat er vanwege afgelastingen ingehaald moest worden. Zo ook voor de voetballers van Bert Fransen, die met trots en passie de laatste weken het blauwwitte De Zwaluw 4 shirt met de opdruk Nillezen transport, heldhaftig weten te verdedigen. Deze zondag mocht het aantreden tegen SV Milsbeek 3, een team dat een week of 2 eerder ook sparringpartner was op de Witte Donderdag. Bert moest grabbelen in de ton, maar formeerde een (h)echte formatie. De ballen, waterzak en flessen waren zoek, een teken van het naderende seizoen einde. Eens kijken vanaf het front hoe de mannen van Bert Fransen het ervan af brachten.

Aan het begin was een gelijk opgaande strijd te zijn, waarbij het loopvermogen van de uitploeg zeker niet onderschat mocht worden. Voor De Zwaluw zorgde Stijn voor het eerste gevaar, aan de andere kant kon Cas een keer eenvoudig keren na een slippertje achterin. Na een half uur spelen kwam De Zwaluw op voorsprong. Leon zette voor en Bas kopte knap binnen. Gezien de verhoudingen was deze stand niet onverdiend te noemen. De Zwaluw leek de wedstrijd namelijk onder controle te hebben. Het speelde met overgave en combineerde daarbij alleraardigst. Stijn had een paar goede acties, Frank heerste, Kars was degelijk, maar er was een iemand die vooral opviel en dat was Chiel. Eerst met een perfecte sliding op de achterlijn, daarna met een vorkje over de tegenstander heen en een bijzonder fraaie lichaam schijnbeweging. Vlak voor rust leek hij zelfs nog te scoren, hij wachtte goed, zag de kans door een bal perfect te timen en in te schieten, maar een Milsbekenaar gooide zich ervoor. Zo ging men rusten met 1-0 en was De Zwaluw de betere ploeg.  

De Zwaluw 4 - milsbeek

614 man uitgegleden
Bij het verorberen van de thee was Bert bijzonder te spreken over het vertoonde spel van de thuisploeg en hoopte hij dat de manschappen dit voort ging zetten in het 2de bedrijf. Er werden wat omzettingen gedaan in de hoop dat het spel zo hervat kon worden. Na rust kreeg De Zwaluw al gauw twee grote mogelijkheden. Eerst kwam Stijn vrij voor de doelman, maar die kwam goed zijn doel uit en wist de bal tot corner te verwerken. Een paar minuten later had Leon 2-0 moeten maken, maar hij lobde slordig naast het doel. Milsbeek was nog een keer zeer gevaarlijk en kwam 1 tegen 1 met Cas, maar die bleef ijzingwekkend kalm en hield de bal tegen. Wat verder opviel in het 2de bedrijf was dat 614 mensen onderuitgingen, door het wat gladder geworden veld. Kris kreeg na een minuut of 20 ook een loeigrote kans, maar schoot de bal op 5 meter bijzonder slap in en de doelman wist te redden. Scoor je zelf niet, dan dat de tegenstander het wel is een oud gezegde. Die vlieger ging bijna op vandaag, maar wederom was Cas meester in de 1 tegen 1, door niet te kiezen, maar geduldig te wachten. Toch moest hij even later wel capituleren, toen uit een corner Milsbeek de 1-1 wist te maken. In de tussentijd was subersub Leon K. het veld ingekomen, om nog als een stormram te fungeren in de spits.  

Leon & Leon
Een prachtige pass van Leon H. op Leon K. was echter te machtig en belandde niet in zijn voeten, maar in die van een Milsbekenaar. Leon ging er achteraan en wat er toen gebeurde valt met geen pen te beschrijven (een voordeel dat uw verslaggever deze stukjes dan ook al typende aan de man brengt). Leon ging naar de Milsbekenaar toe, pakte de bal af, kwam een volgende tegenstander tegen, omspeelde deze, liep door richting doel, kwam vrij voor de keeper en heel goed televisiegekeken deze week. Á la Donny van den Beek, bewaarde hij de rust en schoot binnen. Jawel zijn eerste seinoren doelpunt was een feit! Tevens een hele belangrijke, want het was de 2-1 in de 83ste minuut. Wat een bevrijding op deze dag! Niet dat de wedstrijd hiermee gedaan, want Milsbeek zette ook nog aan in een duel wat een bijzonder leuk en spannend slot kende. Cas dook een bal fraai uit het doel, de daaropvolgende corner werd met hulp van Kris van de lijn gehaald. Een paar minuten later kopte Mark een bal van de doellijn af. Onderwijl had Leon zijn 2de kunnen maken, maar had te veel tijd nodig en Milsbeek verdedigde uit. In de slotminuut ging Dennis met alle overtuiging van de wereld naar een bal toe. Hij verlengde deze en de bal kwam in de 16 terecht. De bal leek een prooi voor de keeper, maar deze schrok ineens zo van Bas zijn aanwezigheid, dat hij het belangrijkste element van de voetbal vergat, namelijk het projectiel zelf. Bas kon doorlopen en de bal in een leeg doel plaats. 3-1 en de winst was binnen. Een luttele tellen later blies de uitstekende leidsman van dienst, dhr. Broekmeijer voor het laatst en was de overwinning binnen.  

Laatste stek verlaten!
En zo werd het voor Zwaluw 4 toch op min of meer bijzondere wijze een Bevrijdingsdag. Het verliet voor het eerst dit seizoen de laatste stek! Wat de eindstand ook wordt, het zal eenieder een worst zijn, het seizoen gaat uit gevoetbald worden, ieder punt is er eentje, maar dit was een prachtige zege. Het was daarbij een leuk en sportief duel om te zien. Zondag wacht De Zwaluw 4 een loodzware uitwedstrijd tegen Heijen 3.  

De Zwaluw 4: Cas Broekmeijer; Marc Hoesen (70. Dennis Verwoert), Kris van den Bogaard, Kars Jacobs, Dick Verbeeten (75. Marc Hoesen); Chiel Morren© (46. Mark Bovenkerk), Frank van Elst, Dennis Verwoert (46. Ivo Broekmeijer); Leon Hoesen, Bas van den Boogaard en Stijn Boumans (65. Leon Kerstens)

Statistieken De Zwaluw 4
Doelpunten
1. Bas van den Boogaard 6
2. Kris van den Bogaard 5
3. Koen Verstelle 3
4. Ivo Broekmeijer 2
. Chiel Morren 2
. Job Tijssen 2
7. Dennis Verwoert 1
. Harm Miggiels 1
. Mark Bovenkerk 1
. Michel Jansen 1
. Leon Hoesen 1
. Leon Kerstens 1

Assists
1. Kris van den Bogaard 6
2. Bas van den Boogaard 2
. Michel Jansen 2
. Leon Hoesen 2
4. Tim Hendriks 1
. Chiel Morren 1
. Job Tijssen 1
. Willem Menting 1
. Dennis Verwoert 1

Tekst, foto en statistieken: Tim Hendriks

« ga terug
Van Neerven Sport Spar Boere Autoservice VDB Atlantic Power Security Art Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen