Alleen Zwaluwdames weten te winnen

Senioren — Gepubliceerd op 15 oktober 2019 20:40 door Anne Menting

De Zwaluw 1 speelde zondag tegen koploper Juliana uit Mill en had mazzel, dat het niet binnen 5 minuten achter stond. Een Milse spits schoot voor open doel over de opvangnetten. Niet veel later rede Stijn knap op een inzet van dichtbij. Het eerste half uur speelde De Zwaluw verdienstelijk mee en kwam op een 1-0 voorsprong. Rinze veroverde de bal met een sliding, draaide kort en schoot met een verrassende stuit de 1-0 achter de doelman van Juliana. Rinze moest daarna helaas het veld geblesseerd verlaten, waardoor er wat omzettingen werden gedaan.

De Zwaluw ging rusten met een 1-0 voorsprong. Na de rust was Juliana heer en meester, maar wist ondanks veel doelpogingen en mede door goed keeperswerk van Stijn, niet te scoren. Tot de 77ste minuut waarbij een voorzet werd binnengekopt. Met dit punt kon De Zwaluw zeker leven, maar in de 88ste minuut werd het 1-2. In blessuretijd schoot Youri gevaarlijk richting doel, maar de bal ging net naast de verkeerde kant van de paal. Bij een uitbraak van eigen helft wist Juliana ook nog de 1-3 te maken.

Foto's toegevoegd op 16 oktober 2019 13:02

Aan de zege van Juliana was niets af te dingen, al mocht een zeer dapper strijdend De Zwaluw lang hopen op meer. Wanneer er wekelijks met deze instelling gespeeld wordt, gaan er zeker nog veel punten gehaald worden.

Onze vrouwen speelden uit tegen het gecombineerde damesteam van JVC/SIOL op het kunstgras van JVC. De dames hadden vooral problemen met het afmaken van kansen, want de wedstrijd bleef lange tijd onbeslist. Het werd 0-1 door een doelpunt van Geeke en 1-1 na een rommelig tegendoelpunt uit een corner. Ilse wist een paar keer knap te redden in een-tegen-eensituaties en meerdere kansen bleven onbenut. Vlak voor tijd wist Geeke met haar tweede treffer ervoor te zorgen dat ons vrouwenteam met de 3 punten huiswaarts keerden.

De Zwaluw 2 stond binnen een minuut achter na een zondagsschot en kwam voor rust ook nog met 0-2 achter. Via doelpunten van Pim van den Born en Job Rigters werd deze achterstand weggepoetst. Helaas bleek dat niet afdoende, want tegenstander Montagnards 3 wist nog 2 keer te scoren en ging met een 2-4 zege richting Bergen.

De Zwaluw 3 reisde af naar Middelaar voor een wedstrijd tegen Astrantia 2. Op een zeer drassig veld, waar tal van mensen onderuitgleden, was Zwaluw 3 erg slordig met de kansen die het kreeg. Astrantia kreeg minder kansen, speelde bijzonder wel en scoorde wel twee keer vanuit een vrije trap.

Na de rust startte Zwaluw 3 ontketend, maar zag Astrantia naar een 3-0 voorsprong counteren. Milan zorgde uit een strak genomen vrije trap voor de 3-1. Een tweetal minuten later kreeg Jan Derks van de Ven, nog een grote kans, maar de bal verdween net naast de paal. Met een 3-1 nederlaag dropen De Zwaluwmannen af.

(Tekst gaat verder onder foto)

Zwaluw 3 - Astrantia

Voor Zwaluw 4 werd het een zondag in de categorie ‘gauw vergeten’. Tegen het sterke Toxandria 3 werd er na een 0-0 ruststand met 0-6 verloren.

Na drie prima resultaten ging De Zwaluw 5 deze zondag de bietenbrug op. Ondank 80 minuten op de helft van de tegenstander te hebben gespeeld, tal van kansen te hebben gecreëerd, was het zo’n zondag dat, al blijf je de hele dag voetballen, scoren er niet inzit. Scoren deed tegenstander Achates wel, één keer voor én twee keer na rust. Een 3-0 nederlaag derhalve.

Wegens trieste omstandigheden aan de kant van de tegenstander van onze veteranen, ging het duel tussen De Zwaluw en de leeftijdsgenoten van Constantia niet door.

Tekst: Tim Hendriks. Foto's: Jeff Meijs.

Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Kapsalon Annemarie Kombi Bouwmaterialen Evelien Atlantic Power Van Neerven Sport Spar Boere Van Alem Fotografie Security Art Kersten Assurantiƫn