Afgelopen zondag maar vier seniorenteams in actie

Senioren — Gepubliceerd op 18 oktober 2021 14:55 door Anne Menting

Helaas kwamen deze zondag door diverse omstandigheden niet alle teams in actie, hierbij een overzicht van de wedstrijden die wel doorgingen.

Tekst: Tim Hendriks

Zwaluw 1 speelde uit in Heijen. Een wedstrijd die over de Maas behoorlijk leeft. Voor de Zwaluw een prima tegenstander, want het betreft een ‘voetballende’ ploeg. Trainer Michel van de Venn wist dat zijn mannen tot het uiterste zouden moeten gaan om een resultaat mee te nemen. Na een kwartier spelen kwam de Zwaluw op voorsprong door een doelpunt van Sal Langerak. De Zwaluw vergat hierna eigenlijk door te drukken, zodat Heijen in de wedstrijd kon blijven. Na rust wist Heijen te scoren middels aanvoerder Tijn Wabeke en ging op zoek naar de voorsprong. De Zwaluw gaf weinig weg, en als dat wel gebeurde had het geluk dat de beste Heijense speler op doel stond bij de Zwaluw. Zwaluw-doelman Thomas Jans hield zijn ploeg meermalen op de been. Vlak voor tijd probeerde Job Rigters het met een diagonaal schot en zijn poging ging in het doel 1-2 voor de Zwaluw! Een prachtige overwinning derhalve. Op naar Ottersum voor het treffen met Achates aanstaande zondag.

Zwaluw 3 speelde met een bijeengeraapt team tegen een heel erg sterk Achates 3. Voor rust wist de Zwaluw achter mee te komen, al had het meer achter kunnen staan dan met 2-3. Na rust liep Achates eroverheen en werd het 2-6. Beide doelpunten werden gemaakt door gastspeler Merijn Elbers. Zondag een nieuwe poging op succes voor ons 2de selectieteam tegen Constantia 3. Hopelijk dat de geblesseerdenboeg dan ook wat leger is.

Zwaluw 4 moest op het onchristelijke tijdstip van 13:00 uur aantreden tegen Vianen Vooruit 3. Al snel kwam de ploeg op voorsprong door een doelpunt van Harm Miggiels. Even later kreeg de thuisclub van de uitstekende scheidsrechter een penalty. De aanvoerder riep al dat hij ging scoren voegde woord bij daad. Op de counter was de ploeg uit Vianen gevaarlijk, wat de 2-1 opleverde, nadat Sjors Reijs in allerijl een aanval wilde stoppen, ging de bal in het eigen doel. Even later wist Erwin Kersten met een geweldig verdedigende actie die 3-1 te voorkomen. Voor rust werd het echter 2-2, want uit een beauty van een pass van Luuk Jansen wist Harm Miggiels de bal bijzonder fraai binnen te krullen. Na rust een wedstrijd die op en neer ging. Al gauw wisten de doelman en Bram Coenen een bal te blokken. De Zwaluw was gevaarlijk uit corners en ook Rick Giesbers zag een vrije trap op de lat komen en een andere net over vliegen. Lang bleef het gelijk, totdat de Zwaluw een corner kreeg. Uit de tegenaanval hieruit kwamen 6 man tegen 2 Zwaluw spelers te staan. De doelman wist redding te brengen, maar uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak. De bal wilde de 16 niet uit en een Vianen-Vooruit spelers schoot de bal in een mêlee van spelers en benen in de verre hoek. Ook hier dank aan alle gastspelers, zoals gezegd, we zullen het dit seizoen met z’n allen moeten doen. Foto's van Vianen Vooruit 3 - De Zwaluw 4 zijn te vinden op Voetbals-shoot.nl: http://voetbal-shoot.nl/wedstrijden.php?wedstrijd=2021_10_17_09_80_52_0_99_53_0_5

Onze Veteranen speelden afgelopen zaterdag tegen de generatie genoten van VCA uit Sint Agatha. Altijd een leuk duel en vaak ook samen zijn. Zo ook deze maal want de doelpunten werden eerlijk verdeeld. 2-2 eindstand met 2 doelpunten van gastspeler Giel Ermers.

Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Evelien Van Neerven Sport