Achates/De Zwaluw MO19 bekert weer verder! (Een verhaal over oorbellen)

Jeugd — Gepubliceerd op 13 september 2021 14:15 door Anne Menting

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van de Achates/De Zwaluw combinatie voor de beker tegen de meiden van Boekel Sport. Een inmiddels bekende tegenstander, die we nu eens in een thuiswedstrijd troffen. Beide teams spelen in de 1ste klasse, dus het zou een interessante pot worden. Bente onze keepster was geblesseerd dus daar moest iets op verzonnen worden. Waren in eerste instantie Tosca en Rayva als vrijwilligsters aangewezen, uiteindelijk viel toch de keus op Mees Gerrits om de plek onder doellat in te nemen. Hoe flexibel kun je zijn.

Op advies van de trainer werden er nog wat oorbellen uitgedaan en was het nog even wachten op de scheidsrechter, die nog bij de overburen in Gennep op bezoek was. Een klein kwartier later was het bijna zover. Op last van de scheidsrechter werden voor het eerste fluitsignaal her en der nog wat oorbellen verwijderd.

PRIÈÈÈT en de bal was aan het rollen. De thuisploeg nam het heft in handen en zorgde gelijk voor wat moeilijke momenten voor de defensie van Boekel Sport. Maar ook Boekel liet zich rond de 16 van Achates/De Zwaluw zien. En ook zij moesten eraan geloven, de hangers van de spits moesten ook worden verwijderd. Op de bank van Achates/De Zwaluw werd uit voorzorg al het nodige ijzerwerk uit de oren verwijderd.

Maar er werd ook gevoetbald; na een flitsende combinatie via Mila en Geertje kon Fenna met een mooie steekbal Maud bereiken. Maud zette de bezoekende goalie op het verkeerde been en plaatste de bal mooi in de hoek (1-0). In deze fase was Achates/De Zwaluw de betere partij, goed combinatie voetbal werd afgewisseld met individuele acties, maar ook verdedigend stond het als een huis. Het was Isabelle met een bekeken schot, die halverwege de eerste helft de 2-0 op het score bord zette. Ook een mooi moment om wat verse krachten in het veld in te zetten. Maar ook dit keer moesten er nog een paar ringen uit de oren worden geprutst, de zakken van trainer puilde zo langzamerhand uit van de juwelen. Idee voor een moderne versie van een liedje over een trainer, scheeflopend op het veld met een broekzak vol zilverwerk?

Lot, net in het veld gekomen scoorde direct de derde treffer voor de thuisploeg. En de scheidsrechter zag nog wat in een oor glinsteren, wat in dit geval voor wat veldverschuivingen zorgde. Achates/De Zwaluw was duidelijk van slag, door wat zo langzamerhand de piercingaffaire genoemd kan worden, en het voetbal verliep allemaal net iets stroever. Het werd tijd voor de theepauze.

Na de rust stond er een ander team op het veld. In de rust was er flink geknutseld met pleister, Duck-tape en fysioplakband. De oren waren voorzien van zwarte, roze en blauwe plakkers en er viel geen glimmertje meer te bespeuren. Ook Boekel Sport kwam anders voor de dag. Zij hadden wat positiewisselingen door gevoerd en kwamen sterker voor de dag. Achates/De Zwaluw kwam vaker onder druk te staan. Toch waren de beste kansen nog voor de thuisploeg. Het vizier stond wat minder scherp, de passes werden minder zuiver en vermoeidheid sloeg toe. Mees had nog een paar goede reddingen nodig om haar goal schoon te houden. Had Boekel een goed bezette bank met verse krachten, de thuisploeg moest het doen met 2x “refurbished” meiden (of te wel door wisselen).

De wedstrijd bleef boeiend, zeker toen Boekel Sport zo’n 10 minuten voor het eind tegen wist te scoren. Zouden de meiden van Achates/De Zwaluw standhouden en de overwinning over de streep trekken. Bij menig speelster zakte de “suk” tot over de enkels, maar ze hielden vol.

Eindstand 3-1 en op naar de volgende ronde in het bekertoernooi. Een prima teamprestatie, een sportieve wedstrijd en een mooie en verdiende overwinning. Wouter bedankt voor het fluiten!!!

Volgende week spelen we ver uit tegen Baarlo MO19. Een snel spelende ploeg met veel individuele capaciteit. Of zij tegen ons opgewassen zijn, of wij tegen hen? We gaan het beleven, spannend wordt het in ieder geval. Wij spelen in rood-wit, met zwarte plakkertjes op de oren.

Achates/De Zwaluw MO19-1: Milou, Mila, Geertje, Mees, Mees, Tosca, Fenna, Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Lot en Bente.

Verslag en foto's: Patrick Knops

MO19 Boekel Sport

Kapsalon Annemarie Atlantic Power Security Art Autoservice VDB Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Van Neerven Sport Kombi Bouwmaterialen