Achates/De Zwaluw MO17 de beste van de Regio?!

Jeugd — Gepubliceerd op 21 juni 2021 14:30 door Anne Menting

Achates/de Zwaluw MO17 flikt het weer! Dat de meiden kunnen voetballen en telkens met de besten mee kunnen is inmiddels wel bekend, maar ook in dit bijzonder voetbaljaar eindigt de MO17 weer bovenaan. Voor de Regiocup werden 3 wedstrijden gespeeld en alle 3 zijn ze overtuigend gewonnen. In de laatste speelronde komen onze meiden niet meer in actie en alleen Juliana Mill kan nog in punten gelijkkomen. Helaas treffen we hen niet meer in de Regiocup.

maud-m017

Zaterdag 19 juni was sportpark van JVC de locatie van het strijdtoneel. Een tegenstander die we al enige tijd niet meer waren tegengekomen, maar in tegenstelling tot de eerdere edities waren de meiden van JVC veel meer een team dat de strijd aan ging. Een fysiek sterke tegenstander, waar onze lichtgewicht meiden moeite mee zouden hebben. Snelheid, voetballend vermogen en uiteraard ook inzet zou ons moeten helpen om deze tegenstander op de knieën te krijgen.

En we begonnen voortvarend. Maud was als de kippen bij en kom de aftrap van JVC onderscheppen, behendig soleerde ze door de verdediging van de thuisploeg en voordat iedereen het in de gaten had, lag de bal in minder dan 5 seconden in het net bij JVC (0-1), een absoluut record? Jammer dat er niet is geklokt. De toon was gezet en Achates/ De Zwaluw probeerde snel de voorsprong te verhogen. Maar ook JVC, van de schrik bekomen liet zien dat zij zich niet zomaar de kaas van het brood lieten eten. Zij gooiden zich volop in de strijd, wat tot meerdere hachelijke situatie voor het Achates /de Zwaluw doel leiden. Met een aantal goede reddingen en ook met en beetje mazzel (bal op de paal) wist Bente echter haar doel schoon te houden (een goede keeper is nu eenmaal een slechte visser).

Daarna sloeg het noodlot toe. Eerst was het Milou die geblesseerd het veld moest verlaten (sleutelbeenbreuk) en daarna Iza met een bovenbeenblessure. Dit betekende de nodige omzettingen in de opstelling wat erg goed werd opgepakt. JVC was op dat moment misschien wel de betere ploeg en onze meiden werden ver teruggedrongen. Maar voor de MO17 gold “je mainteindrai”! Het duurde even, maar toch werd via een prachtcombinatie tussen Maud en Mees K., door de laatste met een mooi geplaatst schot de 0-2 aangetekend. Wat meer lucht, maar nog niet de winst binnen. Kort daarna was het weer raak, op aangeven van Maud kon Lot de 0-3 binnenschieten. En nog voor de thee, was het Maud die de 0-4 binnen schoot.

Oef rust! Tijd om bij te komen en te bekijken hoe we ervoor stonden, met niets meer op de bank (geen fijne gedachte voor een bankierszoon). In de tweede helft bleek ook JVC door de wissels heen te zijn. Achates/de Zwaluw was nu duidelijk de bovenliggende partij en het was wachten op het volgende doelpunt van de bezoekers. Op een mooie dieptepass van Geertje kon Lot (misschien wel net buitenspel) koeltjes de Cuijkse goalie passeren (0-5) en daarna was het nogmaals Maud (0-6) en Geertje (0-7) die JVC definitief door de hoeven liet zakken. Geplaagd door nog meer blessures moest JVC de strijd staken en konden de meiden van Achates/de Zwaluw MO17 weer een overwinning achter hun naam zetten.

Nu staan hierboven vooral de doelpuntenmakers vermeld, maar daarmee doe je de rest van het team tekort. Deze wedstrijd heeft zeer zeker aangetoond dat hier een teamprestatie is neergezet. Er werden posities in het veld overgenomen, er werd strijd voor elkaar geleverd en onderling werd er aangemoedigd. Zo kon ook een fysiek sterke tegenstander, met 11 spelers worden bedwongen (en uiteraard dragen de rondjes om het veld binnen de 1 minuut hier ook aan bij).

Achates/de Zwaluw MO17 met Milou, Mila, Geertje, Tosca, Fenna, Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Lot, Gwen, Bente, Brechtje, Mees en Mees, een team om trots op te zijn en de beste in de regio!

geertje-m017

lot-m017

Atlantic Power Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn Evelien Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Spar Boere Kombi Bouwmaterialen Security Art