Achates/de Zwaluw MO17-1 wint ook in Venray

Jeugd — Gepubliceerd op 29 september 2020 16:45 door Anne Menting

Na de mooie competitie start tegen Baarlo, stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Venray MO17-1 op het programma. Aangezien er een school bedacht om een examen Anglia op zaterdagmiddag af te nemen, was Fenna er vandaag niet bij. Moederziel alleen mocht zij richting Utrecht afreizen, terwijl de rest van het team in tegenovergestelde richting zuiden vetrok. Milou behoorde vanwege een blessure tot de supportersschare.

In Venray bleek veld 2 “niet bespeelbaar” te zijn? In een verre uithoek was een nog een (te klein) veldje zonder goede belijning beschikbaar (wel goede grasmat overigens). Er was geen scheidsrechter dus de coach mocht fluiten. Jammer, dat 1ste klasse meidenvoetbal zo gespeeld diende te worden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Venray MO17 kenden we nog uit de MO15 competitie. Een lastige ploeg, die destijds met veel meiden achterin de boel dicht probeerde te houden. Wat zou het vandaag worden?

Na een matige en enigszins gezapige warming up, werd de aftrap afgeblazen. Venray begon fel met middenvelders die “hoog stonden”, wat voor ons moeilijk te verdedigen bleek te zijn. Een van de Venraayse vleugelaanvallers kon al snel in de wedstrijd doorbreken en haar schot belandde enigszins ongelukkig bij ons in het doel (1-0). Oei, dit hadden we niet verwacht, binnen 3 minuten op achterstand, maar het was wel de “wake up call”. Er werd een tandje bij geschakeld en Achates/de Zwaluw kreeg meer grip op de wedstrijd en liet zien wie de beter voetballende ploeg was.

Mees K. dit keer als regisseur op het middenveld, wist met mooie steekpassen vaak de voorhoede goed te bereiken. Dit leverde al snel de nodige kansen op. Echter een goal bleef uit. Na een kleine 10 minuten was het Mees K. die vanuit een corner met en mooi geplaatste bal de 1-1 op het afwezige score bord liet aantekenen. Ook de meiden van Venray bleven zo nu en dan gevaarlijk door onze achterhoede heen prikken. Bente keepte weer alert en met goed uitkomen wist ze erger te voorkomen. De beste kansen waren toch voor de bezoekers, Lot schoot na een mooie rush naast, een schot van Brechtje had net te weinig kracht om in de touwen te belanden, een schot van Geertje belandde op de paal en menig schot van Isabelle werd goed geblokt.

In de 30ste minuut stuurde Mees met uitstekende pass Geertje de diepte in (of was het Geertje, die de diepte in spurtte en de bal op het juiste moment kreeg aangespeld?). Vanaf de 16 aarzelde Geertje geen moment, haalde verwoestend uit en liet de keeper van Venray kansloos 1-2. Een minuut of 5 voor rust kreeg Maud de bal in de diepte aangespeeld en kwam vrij voor de keeper. Een koud kunstje en beheerst schoot Maud ons naar een 1-3 voorsprong. Op naar de thee, die na een stevige wandeling naar het kleedlokaal ranja bleek te zijn.

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Achates/de Zwaluw had het betere spel. Al werden briljante combinatie en goed voetbal afgewisseld, met slordig balverlies en “boerenkoolstronkvoetbal” (voetballend scoor je hier niet mee, maar bij scrabble des te meer, als er 5 “O” s in het spel zitten). Bij een verdedigende actie op Geertje zou de bal eigenlijk op de stip gelegd moeten worden, maar omdat deze niet op het veld ingetekend was, besloot de scheidsrechter maar door te laten voetballen. Isabelle kon de bal oppikken en haalde snoeihard uit. De keeper heeft wel iets gehoord, maar niets gezien en kon de bal uit het net vissen (1-4). Inmiddels had Venray 4 meiden op het middenveld gezet, wat nogal eens verwarring veroorzaakte en Venray zo nu en dan nog een kansje opleverde.

Met een de ruime voorsprong op zak bleef Achates/de Zwaluw voetballen om score nog te verhogen. Zo ging een bal van Mila rakelings langs het doel en bij een schot van Maud hoefde eigenlijk alleen iemand zijn dikke teen tegen de bal aan te zetten om er een doelpunt van te maken.

Het was Rayva, die een wijze raad opvolgde en besloot toch maar eens van afstand op goal te schieten. BOEM!!! Vanaf puntje 16 meter gebied belandde de bal met een prachtig schot in de verre bovenhoek (1-5). Wedstrijd gedaan. Nee, ondanks de ruime achterstand bleven de meiden Venray door voetballen om ook nog te scoren. En dat lukte. Een uittrap van onze kant belandde voor de voeten van de tegenstandster en zij schoot de bal mooi in de verre hoek en liet Bente ditmaal kansloos. Eindstand 2-5.

Zo nu en dan wat slordigheden, toch met goed voetbal een mooie overwinning behaalt en de 3 punten mee naar huis genomen. Achates/de Zwaluw MO17 doet ertoe in de 1ste klasse!

Achates/de Zwaluw MO17-1

Milou, Mila, Geertje, Daniëlle, Mees, Mees, Tosca, Fenna, Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Lot, Gwen, Bente en Brechtje.

Kombi Bouwmaterialen Kersten Assurantiƫn Kapsalon Annemarie Atlantic Power Evelien Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere Autoservice VDB Van Alem Fotografie Van Neerven Sport Security Art