Achates/De Zwaluw MO17-1 wint eerste competitieduel en toont karakter

Jeugd — Gepubliceerd op 21 september 2020 16:30 door Anne Menting

Na de bekerperikelen, is afgelopen zaterdag de competitie weer van start gegaan. Achates/de Zwaluw speelt dit seizoen in de eerste klasse een dubbel competitie. Dus alle tegenstanders krijgen we thuis en uit. De eerste tegenstander was Baarlo MO17-1. Een onbekende tegenstander, die vorig seizoen kampioen zijn geworden in de 2de klasse MO17.

We mochten vroeg (10.15 uur) de wei in en Baarlo mocht nog vroeger op. Het veld lag er goed bij en was weer strak en vers gemaaid (bedankt voor de service John !!!). Stipt 10.15 uur werd het eerste fluitsignaal voor de aftrap gegeven en Baarlo gaf meteen gas. Beduusd door het snelle en goede spel werd thuisploeg in het defensief gedwongen. Baarlo had een aantal erg behendige en snelle meiden in hun team. Het waren dan ook de bezoekers die de score opende en verdiend op een 0-1 voorsprong kwamen. Achates/de Zwaluw kwam er voorlopig niet aan te pas.

Voor de wedstrijd hadden we het er nog over hoeveel tijd je had bij het aannemen van een bal. 2 à 3 seconden was de inschatting. Nou vandaag hadden we tussen de 0 en 1 seconde de tijd. Een hele grote boks lag er klaar um èn te doen. Maar het zou de MO17 niet zijn, als zij niet de rug wisten te rechten en nog een keer extra in “die hände wird gespuckt”. Met het nodige kunst en vliegwerk werd een grotere achterstand voorkomen en beetje bij beetje kwam Achates/de Zwaluw beter in de wedstrijd. Er werd sneller gespeeld, beter gecombineerd, er werd karakter getoond en met Isabelle voorop, werd er gestreden. Het harde werken werd beloond en de thuisploeg kreeg zo nu en dan ook kansen. Geertje werd bij een uitbraak in de 16 gevloerd. Helaas belande de strafschop op de lat.

Het punt was echter gemaakt, we lieten ons niet zomaar aftroeven. Enkele minuten later was het toch raak. Met een mooi afstandschot wist Geertje de 1-1 aan te tekenen. Had Baarlo het betere van het spel, met veel inzet wist Achates/de Zwaluw dit te compenseren en kwam via een van richting veranderd schot van Isabelle op voorsprong 2-1. Helaas mocht de vreugde niet al te lang duren en kwam Baarlo met een bekeken boogbal weer op gelijke hoogte 2-2. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft ontstond een gelijkwaardige strijd. Baarlo kwam er veelvuldig gevaarlijk uit m.n. via de supersnelle linksbuiten. Bente keepte weer alert en wist met weliswaar risicovol uitkomen, menige kans van de tegenstander om zeep te helpen. En uiteraard moest er zo nu en dan geruimd worden: “hoog hard en wiet” zoals het “urst” van weleer. Snelle spelhervattingen hadden we ook in de gaten. Met een snel genomen en perfect op maat gegeven vrije trap wist Isabelle, Maud te bereiken. En uitermate beheerst schoot Maud de 3-2 binnen.

Het werd een wedstrijd voor het puntje op de stoel, zenuwslopend. Zou Baarlo nog langs zij komen of konden de meiden van Achates/de Zwaluw standhouden? Was COVID-19 niet best voor de nagel-studio’s, deze wedstrijd maakte zelfs een nagelschaartje volkomen overbodig. Toch leek Baarlo zo langzamerhand uitgeraasd, terwijl bij Achates/de Zwaluw de energie nog niet op bleek te zijn (geregeld een half rondje veld binnen 40 seconden heeft toch zijn nut bewezen!).

Een kwartier voor het eind werd door Maud de beslissende 4-2 binnengeschoten. Wedstrijd gedaan? Nee, een pracht pass van Mees K. op Maud leverde nog een dot van een kans. De Baarlose kon het schot nog keren, maar Geertje was er als de kippen om alsnog de bal in de touwen te schieten. Eindstand 5-2.

Moe gestreden, maar een uitstekende teamprestatie (dus niet alleen de scorende spelers) beloond door een mooi resultaat. De bank zal ’s middags voor veel van de meiden de favoriete plek zijn geweest. Een pracht van een wedstrijd. Sportief, veel strijd en een compliment van de tegenstander, die vond dat wij op zeker basis van inzet de terechte winnaar waren.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Venray MO17-1 op het programma. Met eenzelfde inzet en elke week weer beter voetbal, gaan we een mooi seizoen tegemoet. Wat is de 1ste klasse voetbal toch mooi.

Achates/de Zwaluw MO17-1

Milou, Mila, Geertje, Daniëlle, Mees, Mees, Tosca, Fenna, Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Iza, Lot, Gwen, Bente en Brechtje.

Evelien Kombi Bouwmaterialen Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB Spar Boere Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Van Alem Fotografie Security Art Kapsalon Annemarie