Achates/de Zwaluw MO15 najaarskampioen 2019!

Jeugd — Gepubliceerd op 08 december 2019 16:15 door Anne Menting

Sinterklaas is inmiddels vertrokken, maar voor Achates/de Zwaluw MO15 moest er nog één cadeautje worden uitgepakt. In de laatste competitiewedstrijd kwam het lager geklasseerde Boekel Sport MO15-2 op bezoek. Bij de vorige wedstrijd hadden we de enige echte concurrent in de competitie verslagen en gezien de uitslagen, zou deze wedstrijd een formaliteit worden. En toch moest er minimaal 1 punt worden behaald om zeker te zijn van het kampioenschap. Waren de meiden in voorgaande edities bloednerveus, vandaag ging het er relaxt en vrolijk aan toe.

De warming-up werd begeleid met muziek en de rek- en strekoefeningen hadden meer weg van dansen in de DISCO (voor degene die nog weten wat het is).

De keepers voor vandaag waren Mila en Juul. Iets over half twee begon de wedstrijd en de thuisploeg was vanaf minuut 1 de betere ploeg. Toch duurde het een minuut of 10 voordat de openingstreffer door Rayva vanuit een corner gescoord werd. Daarna liep de score snel op, waarbij Isabelle de 100ste treffer in deze competitie op haar naam mocht zetten. Boekel Sport kwam nauwelijks over de middenlijn. Bij de sporadische uitvallen van de bezoekers werd door de achterhoede de turbo ingeschakeld en voor dat het gevaarlijk kon worden werd de bal alweer onderschept. Kansen waren er genoeg, maar de kleine en fanatieke keeper van Boekel pareerde dapper de vele pogingen van Achates/de Zwaluw MO15. Toch stond er bij de rust al 7- 0 op het scorebord.

In de tweede helft werd er door de thuis team in het kampioensshirt gespeeld, waar een tweede ster aan was toegevoegd met het aanstaande kampioensschap in zicht. De tweede helft gaf eenzelfde beeld. Achates/de Zwaluw MO15 bleef de aanval zoeken en Boekel Sport probeerde dapper een doelpuntenfestijn te voorkomen. Uiteindelijk was de overmacht toch zo groot dat de score uitliep tot maar liefst 17- 0.

MO15 Kampioen

De kurk kon van de champagne en het feest kon beginnen. Na de korte huldiging, uitreiking van de schaal, medailles en goed verteerbare bloemen, volgde de zegetocht op de platte kar door Ottersum. Bij terugkomst wachten er nog frietjes en een snack en kon iedereen weer uitgelaten huiswaarts keren. Ouders en supporters, Achates en de Zwaluw bedankt voor het toch weer leuke feestje!!!

Nog even de statistieken, alle 10 de wedstrijden gewonnen, dus 30 punten, 102 doelpunten voor (Ja, je leest het goed 102!!!) en 4 tegen.

Op naar de voorjaarscompetitie waar hopelijk in een hogere categorie meer weerstand aan dit TOP-team wordt geboden. Zaterdag 14 december spelen we voor de beker in de 3de ronde tegen de 1ste klasser Sportclub Irene MO15. De wedstrijd wordt om 11.30 uur gespeeld in Tegelen.

Achates/de Zwaluw MO15-1:
Speelsters: Milou, Mila, Geertje, Daniëlle, Mees, Mees, Tosca, Fenna, Maud, Isabelle, Rayva, Juul, Lot en Iza. Leiding: Rob, Truus en Patrick

Foto's toegevoegd op 08 december 2019 16:22

Spar Boere Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Van Neerven Sport Evelien Autoservice VDB Kombi Bouwmaterialen Security Art Van Alem Fotografie Kapsalon Annemarie Atlantic Power