Nieuwe BWH-column Willem Menting

Columns — Gepubliceerd op 30 januari 2013 19:30 door Willem Bardoel

Nu de nieuwe site in de lucht is, pakken de columnisten van BlauwWit Hart de draad op. Ook de serie is in een nieuw jasje gestoken. Bij de nieuwe opzet zal antwoord of reactie worden gegeven op een inzending. Deze inzending komt van de webredactie. Daarnaast is er een mogelijkheid voor de websitebezoekers om een vraag in te zenden via de mail

Columnisten Willem Menting en Dominique Pichel zullen eens per vier weken een column schrijven, dat wil zeggen dat om de week op woensdag een nieuwe column verschijnt. Hieronder de eerste column in de nieuwe stijl.

"Beste Willem, het zal je niet ontgaan zijn dat onze vereniging een nieuwe website heeft. Vertrouwde naam, de verandering is echter dat het digitale sportpark van De Zwaluw in een nieuw jasje is gestoken. De eerste dagen is de site al door honderden bezoekers bekeken. Meermaals positieve kritieken, negatieve reacties zijn op een hand te tellen. Wat is jouw conclusie? Is de investering (enkele duizenden euro’s) een goede geweest? Groeten, Dominique" 

Beste Dominique,

Is de investering in de website een goede geweest? Ik herhaal de vraag, omdat ik hem nogal moeilijk te beantwoorden vind. Het is namelijk een behoorlijke investering, enkele duizenden euro’s zijn dan ook niet zomaar terugverdiend. 

 Dan ben ik nog niet eens begonnen over de tijd die jullie (Willem Bardoel, Dominique Pichel) in de vorige verouderde Zwaluwsite hebben gestoken. Van de voorbereidingen op de nieuwe site heb ik het een en ander wel gehoord. Ik heb zelfs met eigen ogen gezien dat een team hard aan het werken was om de nieuwe site op tijd klaar te krijgen. De deadline van 1 januari is dan wel niet gehaald maar het resultaat mag er wezen.

Veel tijd, dat kost het een vrijwilliger gewoon om iets te doen voor de vereniging. Bij jullie gaat het niet om een uurtje of drie training geven. Of een team naar de drie punten schreeuwen op zaterdag. Begrijp me niet verkeerd deze mensen verdienen al een dikke pluim maar als ik hoor hoeveel tijd jullie in de website hebben gestoken dan kan ik alleen maar zeggen chapeau. Namen wil ik verder niet noemen uit angst om iemand te vergeten.

Dankzij de nieuwe website wordt het aantal uren dat er nodig is om berichten te plaatsen of aan te passen een stuk minder. Het aantal uren wordt dus gereduceerd maar de vrijwilligers blijven als een blok achter onze nieuwe website staan. 

De mannen achter de schermen hebben er ook voor gezorgd dat ieder elftal zijn eigen pagina heeft. Ze kunnen zelfs op hun blog wedstrijdverslagen plaatsen. Ik roep bij deze dus ook iedereen op om, zodra deze functie in gebruik wordt genomen, lekker te bloggen op de nieuwe website. Zo worden de verhalen alleen maar persoonlijker en wordt de site nog meer een deel van de club. In mijn optiek is het op termijn een goede vervanger van de Zwaluwbode maar dan moet de site wel op de juiste manier gebruikt worden. Ik weet zeker dat ieder elftal in staat is om zijn of haar eigen pagina goed bij te houden met leuke verslagen en weetjes bijvoorbeeld. 

Als ik nu terugkijk op de eerder gestelde vraag dan denk ik dat de site zich op termijn terugbetaald. Al is het wellicht niet in geld maar in gemeenschap. De Zwaluw gaat mee in de zeer snel veranderende maatschappij en dat is een goede zaak. De investering van duizenden euro’s is het dus waard geweest. Daar voeg ik dan wel aan toe dat ik het belangrijk vind dat er via de website voldoende inkomsten worden gegenereerd. De jaarlijkse kosten aan de website drukken namelijk op de begroting en de extra sponsoring kan deze zorg wegnemen.

Willem Menting
Reageren? Twitter: @WillemMenting

Op deze pagina staan alle columns op een rijtje.

« ga terug
Evelien Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Aben Reclame Cuijk Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kersten Assurantiƫn Autoservice VDB