BWH: Het zal toch niet?

Columns — Gepubliceerd op 20 maart 2013 16:20 door Dominique Pichel

Het is weer woensdag en dus op de site van voetbalvereniging De Zwaluw tijd voor een nieuwe column in de serie BlauwWit Hart. Dominique Pichel neemt dit maal de pen ter hand. Over onder meer neerslag. Van vandaag, en de afgelopen tijd. Want 'het zal toch niet hè?'

De knop is om. De verwarming gloeit. En de televisie staat aan. De achterdeur is dicht, en staat ook niet op een klein kiertje. Hoewel de lente deze woensdagmiddag echt begonnen is, zit ik binnen. Ik staar vanaf de bank naar buiten. De sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden. Het zal toch niet hè.

Een paar uur later kijk ik weer door de ruit. Het valt nog steeds. Sneeuw, vieze sneeuw. Bah. Hoofdschuddend neem ik het waar. Ik baal. Want ik zie onder meer bomen verkleuren. Maar belangrijker, de straten. Ze zijn niet wit nee, wel nat. Plassen, grote plassen. Het houdt niet op.

De hele dag al. Bidden heeft geen zin. Het blijft maar doorgaan. Geen paus die er iets tegen kan doen. Tegen dit weer. Tegen de neerslag. De grond houdt het niet meer, laat staan ik. Een schamele paraplu is te weinig. Schuilen heeft geen zin. Het is te laat.

De winter kent ook zijn derde helft. Geen meters bier, maar meters regen. Niet alleen ontzettend veel, ook nog eens kei hard. De kater is voelbaar. Direct. Harde klap. Alleen al van helder water, te veel water. Ik voel me net een klein kind. Een waarvan net iets dierbaars is afgepakt.

Medio maart, en het blijft maar doorgaan. De winter. Die akelige winter. Geen vogels die fluiten. Wel water dat opspat. Op de straten is dat water zo weg. Maar op de velden? Echt niet. Het ooit zo groene gras? Nu een illusie. Het zal toch niet, weer een zaterdag zonder voetbal? Ik ben er bang voor. Nog maar een week wachten dan. De knop moet om.

Reageren? Laat een berichtje op Facebook achter of Twitter naar @vvdezwaluw.

« ga terug
Kersten Assurantiƫn Van Neerven Sport Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Aben Reclame Cuijk Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Spar Boere