BWH: Alles mogelijk in 5G, behalve dat Excellent verliest

Columns — Gepubliceerd op 02 mei 2012 00:00 door Willem Bardoel

In BlauwWit Hart bespreken Willem Menting en Dominique Pichel verschillende zaken binnen en rondom de voetbalclub. Of het nou gaat om het spel van het eerste, de voorzitter of om de lengte van het gras, alles wat gerelateerd is aan voetbalvereniging kan het onderwerp zijn.

Hieronder de 33e column in de serie. Geschreven door Dominique. Over de rare, gekke vijfde klasse G 2011/2012.

door Dominique Pichel - Het was zondag eindelijk weer eens een keer lekker druk op Sportpark Hogehoek. In ieder geval, dat heb ik van horen zeggen. Waar ons eerste elftal het belangrijke thuisduel tegen Gassel speelde, daar stond ik op Het Domein in Oploo. Waar Excellent, binnen dertien minuten op een 3-0 voorsprong tegen Graafse degradant GVV’57, het kampioenschap in 5G niet meer kon ontgaan, daar was de spanning in Oeffelt om te snijden.

Had geen oortje in en mocht helaas ook geen tussenstanden via de ether doorgeven, maar ik waande me even in de wondere wereld van Radio Langs de Lijn. Zelf gooide ik zo nu en dan, vooral in de doelpuntrijke eerste helft in Oploo, een tweet de wereld in. De Whatsapp-berichten uit Oeffelt (van Willem Bardoel en Robert Hüsken, een collega-journalist) en Afferden (Toxandriaan Bart Nabuurs) druppelden in de tweede helft pas echt binnen.

Terwijl ik in de rust van de wedstrijd Excellent – GVV (5-0) een hap in de oranje tompoes zette, dacht ik aan de degradatiekraker op onze club. Aan de eventuele zesde klasse volgend seizoen. Gassel had immers het aluminium al enkele malen geteisterd, en was beter dan de blauwwitten Oeffeltenaren. Zo kreeg ik via mijn iPhone te weten. Dat Gasselse spel zou zich in de tweede drie kwartier toch gewoon voort kunnen zetten? Dat de formatie van trainer Henk Driessen wel zou scoren, en onze jongens niet?

Fiducia, Menos, Astrantia. De Zwaluw in de zesde klasse, ik moet er niet aan denken. Gelukkig hoefde dat het laatste fluitsignaal van afgelopen zondag ook niet. Kunnen we misschien zelfs omhoog kijken. Naar de derde periode. Naar de nacompetitie. Naar promotie. Naar de vierde klasse.. En dat terwijl je twee speelrondes voor het einde van de competitie nog niet eens zeker was van klassebehoud.

Hoe gek is dit seizoen in de vijfde klasse G dan toch gelopen? GVV’57 dat iedereen in de winterstop al afschreef maar toch angstig dichtbij kwam, Constantia dat in 2011 na Excellent en Stormvogels de beste van de rest was maar in 2012 een vrije val kende, Estria dat als favoriet bij de bookmakers voor de titel tegenviel. Op de laatste speelronde kunnen nog meer gekke dingen gebeuren. En dat zou me niets verbazen.

Gassel staat nu dan wel tiende, een plek die zondag om half vijf degradatieduels betekent, maar kan na de wedstrijd tegen Constantia zomaar opklimmen naar de achtste stek. Dan moet het wel Toxandria en Heijen voorbij. Die op papier in respectievelijk DSV-thuis en HRC’27-thuis makkelijkere tegenstanders lijken te hebben. Maar zoals al gezegd: niets is onmogelijk in deze rare voetbaljaargang.

Met veel support behoort zelfs een Oeffeltse stunt in Escharen tot de mogelijkheden. Speelt het over iets meer dan een week het toetje van de nacompetitie tegen Constantia en Stormvogels. Het kan zomaar, want alles kan. Bijna alles dan. Excellent werd zondag ongeslagen kampioen, en zal deze status ook dit weekeinde niet verliezen. Ook al speelt het tegen naaste achtervolger Stormvogels. Geen verliespartij van Excellent is dit seizoen in 5G de enige zekerheid.

« ga terug
Kapsalon Annemarie Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk Van Neerven Sport Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Autoservice VDB Evelien Spar Boere