Samen (bij) één op 100e verjaardag

De Zwaluw 100 jaar , Senioren — Gepubliceerd op 04 juni 2018 23:40 door Dominique Pichel

Donderdag is het precies 100 jaar geleden dat onze voetbalclub De Zwaluw werd opgericht. En laat nou net op deze dag ons eerste elftal de laatste wedstrijd van het seizoen spelen. En niet zo maar één: dé allesbeslissende finale voor promotie naar de vierde klasse, op eigen veld tegen RKKSV (aftrap 20.00 uur). Ons doel is om er met z’n allen een ongekend feest van te maken, ongeacht het resultaat. Hier moet je bij zijn!

De club én supportersvereniging Les Bleus roepen via deze weg eenieder op om samen één te zijn op onze 100e verjaardag. Om met z’n allen De Zwaluw aan te moedigen. In grote getale. Naast de komst van onze trouwe supporters hopen we ook dat anderen met een hart voor onze club/onze jongens erbij zullen zijn: jeugdspelers, ouders, vrienden, familie, collega’s en buurclubs. Verzoek om donderdag bijtijds (19.30 uur begint de warming-up) op sportpark Hogehoek te zijn, want het kan weleens druk worden.

Dresscode is blauw
Neem allemaal je Zwaluwsjaal mee én trek een blauw shirt aan. En voor diegenen die creatief zijn: ook trommels en spandoeken zijn welkom. Op die manier krijgen onze spelers de steun die ze nodig hebben. ‘We’ hebben namelijk een achterstand uit de heenwedstrijd goed te maken. Dankzij een doelpunt van Jarno in blessuretijd in Kruisstraat is die maar één doelpunt (2-1). Zo hebben we nog alle kans om De Zwaluw het allermooiste jubileumcadeau te geven, namelijk promotie naar de vierde klasse.

Een zege met twee of meer treffers verschil betekent promotie, een overwinning met één doelpunt verschil verlenging (en eventueel strafschoppen). Bij elk ander resultaat speelt ons eerste ook volgend jaar in de vijfde klasse. En mochten we het niet redden dan kunnen we alsnog trots zijn op onze jongens en de begeleiding. Een formidabele tweede seizoenshelft (met tien overwinningen op rij) heeft hen gebracht tot deze allesbeslissende promotiewedstrijd.

Kampioenswedstrijden
Onze jubilerende club kan dinsdag 5 juni mogelijk de eerste kampioen van de voorjaarsreeks begroeten: De Zwaluw JO17-1 speelt dan om 19.00 uur zijn kampioenswedstrijd. Bij een zege pakt die ploeg de titel, dus alles in eigen hand. Onze dames kunnen nog een flinke duit in het jubileumzakje doen door ook hun wedstrijd (thuis tegen Heijen) te winnen. Bij winst zijn ook zij kampioen. Reden te meer om ook zondag (11.00 uur) het sportpark te bezoeken.

Supportersclub Les Bleus wenst alle drie de teams héél veel succes met hun wedstrijd van het jaar. Het zou zo mooi zijn als we jullie alle drie kunnen feliciteren.

Tekst: Arno van Haren en Dominique Pichel.

« ga terug
Kersten Assurantiën Spar Boere Aben Reclame Cuijk Autoservice VDB Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Evelien Van Neerven Sport