Ook Van Aerle en Tahamata naar Oeffelt

De Zwaluw 100 jaar — Gepubliceerd op 06 juni 2018 20:45 door Dominique Pichel

Het is bijna zover. De jubileumwedstrijd tegen de oud-internationals, zaterdag om 19.00 uur op sportpark Hogehoek in Oeffelt. Dit evenement belooft een van de hoogtepunten van ons eeuwfeest te worden. Eerder was al bekend dat Sjaak Swart (bondscoach), Patrick Paauwe en Gerald Vanenburg acte de préséance gaan geven tegen ons eerste elftal. Daar zijn inmiddels nog een paar namen bijgekomen. En niet zomaar een paar. Echt bekende dus.

Wat te denken van Simon Tahamata, de razendsnelle flankspeler van onder meer Ajax (1976-1980), Standard Luik (1980-1984) en Feyenoord (1984-1987). En Europees kampioen Berry van Aerle uit het nabijgelegen Helmond. Een Brabantse back die bijna zijn hele leven voor PSV speelde en met de Eindhovense club onder meer de Europacup in 1987/1988 won.

Andere opvallende namen: AZ-coach John van den Brom, Marc van Hintum (technisch directeur van Vitesse) en Stan Valckx, de manager voetbal van VVV-Venlo. Verder zullen ook Romano Denneboom (onder meer Heerenveen, Willem II en FC Twente), Theo Lucius (PSV en Feyenoord), Martijn Meerdink (De Graafschap en AZ) en Andwele Slory (Excelsior en Feyenoord) in het oranje tricot verschijnen in Oeffelt.

Mogelijk komen daar een dezer dagen nog enkele nieuwe namen bij.

Aben Reclame Cuijk Kapsalon Annemarie Autoservice VDB Van Neerven Sport Evelien Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Spar Boere