Koning, KNVB en De Zwaluw onderscheiden Zwaluwleden

Algemeen, De Zwaluw 100 jaar — Gepubliceerd op 13 juni 2018 21:15 door Willem Bardoel

Het 100-jarig bestaan was naast een uitstekende gelegenheid om te feesten, ook een goed moment om terug te kijken naar de mooie historie. In het oog springen mooie sportieve momenten, soms ook droevige. Uiteindelijk valt of staat de club bij de hulp van alle vrijwilligers.

Orde van Oranje-Nassau
Namens de Koning kregen Frans Maassen en Geert Thielen de koninklijke onderscheiding lid in de Orde van Oranje-Nassau. Frans Maassen kreeg deze onderscheiding voor de zestien jaar die hij in het bestuur zit. Daarnaast is hij onder andere ook twintig jaar leider geweest van het tweede elftal, waarbij hij ook nog andere hand en spandiensten heeft verricht voor de club. Geert Thielen krijgt de onderscheiding voor 22 jaar penningmeesterschap, dat na dit seizoen eindigt. Ook is hij jarenlang jeugdleider geweest en was hij onderdeel van de jubileums commissie.

KNVB onderscheidingen
Tijdens de jubileumreceptie, deelde de KNVB ook een aantal dikverdiende onderscheidingen uit. Geert Thielen (gouden speld) en Frans Maassen (zilveren speld) werden ook de KNVB vereerd voor de eerder genoemde inspanningen. Ook Hans van Tits, Maarten Menting en Hans Geurts (allen zilveren speld) werden bekroond voor hun jarenlange inzet.

Hans van Tits was vele jaren trainer en jeugdleider in de jeugd, later ook bij de dames van onze club, Constantia, Achates en Holthees. Verder is hij al meer dan tien jaar jeugd- en wedstrijd secretaris binnen onze jeugdafdeling.

Maarten Menting is bijna twintig jaar actief geweest binnen jeugd van De Zwaluw. In 1999, werd Maarten bestuurslid van onze club met als taak jeugdvoorzitter. Dat was hij tot vorig jaar. In zijn eerste acht jaar bij De Zwaluw was hij ook nog jeugdleider. In de afgelopen jaren heeft hij zich ingezet om van het jubileumweekend een groot succes te maken.

Hans Geurts is inmiddels dertien jaar lid van het jeugdbestuur. Hierbij vervulde hij verschillende functies. Van Technisch jeugd coördinator tot keeperstrainer van het eerste elftal, tot trainer van diverse jeugdteams. Sinds 2016 is hij ook lid van de Technische Commissie (TC) met portefeuille jeugdtechnische zaken.

Lid van verdiensten, erelid
Een dag eerder, had De Zwaluw al een aantal leden in het zonnetje gezet. Gerda Fransen en Toon Coenen. Beiden zijn al meer dan veertig (!) jaar actief voor de club. Onze "verenigingsmoeder" was velen van ons degene die de eerste beetjes voetbal bijbracht. In totaal was ze meer dan 35 jaar betrokken bij jeugdactiviteiten.

Toon begon 1966, 52 jaar geleden (!), als jeugdleider bij De Zwaluw. Hij was tot 2000 leider en/of trainer van diverse jeugdteams, ook daarna bleef hij actief bij de jeugd. Zijn twee rechterhanden zette hij ook regelmatig in bij bouwwerkzaamheden en Toon is nog steeds wekelijks bezig met sportparkbeheer.

Eric Jilisssen en, opnieuw, Geert Thielen werden uitgeroepen tot lid van verdiensten. In zijn derde jaar in het eerste scheurde Eric zijn kruisband, en kon toen niet meer voetballen. Hij begon een cursus sportmasseur en werd, na een klein uitstapje naar Olympia, clubverzorger bij onze club. Eric verzorg inmiddels al weer alle geblesseerde spelers van De Zwaluw.

Wij willen Gerda, Toon, Frans, Geert, Hans, Hans, Maarten en Eric nogmaals feliciteren en bedanken voor al het goeds dat zij voor onze vereniging hebben gedaan!

Autoservice VDB Kombi Bouwmaterialen Van Neerven Sport Evelien Spar Boere Security Art Atlantic Power Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Van Alem Fotografie Kersten Assurantiƫn