Elf bekerfinales bij De Zwaluw

Algemeen, De Zwaluw 100 jaar — Gepubliceerd op 01 juni 2018 14:00 door Dominique Pichel

De Zwaluw is dit weekeinde gastheer van de KNVB bij de bekerfinales in het district Zuid 2. De Oeffeltse voetbalclub heeft de organisatie op zich genomen vanwege het 100-jarig bestaan. Deze extra activiteit moet het jubileum, dat een week later wordt gevierd met een spetterend feest, van extra cachet voorzien.

Zo staat sportpark Hogehoek twee dagen in het teken van finales. Op zaterdag 2 juni worden de regiofinales van de jeugd gespeeld. Om 10.00 uur is de eerste wedstrijd, die tussen Berghem Sport JO8-1 en JVC Cuijk JO8-1. De JO8-1 is niet het enige team van Berghem Sport dat in actie komt. Ook de JO9-1 (tegen JVC JO9-1, om 11.00 uur), de JO11-3 (Volharding JO11-2, 12.00 uur) en de JO10-1 (Vitesse’08 JO11-1, 12.30 uur) van die club staan in de eindstrijd.

Naast de bovenstaande wedstrijden zijn er nog drie andere finales: TOP JO9-2 tegen UDI’19 JO9-3 om 10.30 uur, UDI’19 JO13-3 tegen SDDL/Ravenstein JO13-1 om 13.00 uur en TOP JO13-1 tegen Avanti’31 JO13-1 om 14.30 uur. Indien een wedstrijd in een gelijkspel eindigt, worden er direct strafschoppen genomen. Na afloop vindt gelijk de prijsuitreiking plaats.

 

Op zondag 2 juni strijden acht seniorenteams om vier prijzen. Het klapstuk van het weekeinde is de finale bij de vrouwen (eerste tot en met derde klasse) tussen Nooit Gedacht VR1 en UDI’19 VR1 om 14.30 uur. De Geffense ploeg is de kampioen van de eerste klasse D, het Udense UDI is de nummer twee van de derde klasse F. 

In de andere bekerfinale voor vrouwen in Oeffelt gaat een van de twee teams sowieso de dubbel pakken. Zowel GFC’33 VR1 als Reuver VR1 kroonde zich onlangs al tot kampioen. De vrouwen uit Grubbenvorst grepen de titel van de zesde klasse 05, Reuver eindigde bovenaan in de zesde klasse 03. Wie de tweede prijs van het seizoen pakt, wordt vanaf 14.00 uur duidelijk.

Zondagochtend zijn er ook twee finales op ons sportpark. Om 11.00 uur openen ZSV 4 (Zeilberg) en KVC Oranje 3 (zie ook deze link voor cupkoorts in Kerkrade) het bal, in de eindstrijd van de reserve vierdeklassers. Een halfuur later begint de finale van de reserve vijfde klasse tussen het elfde elftal van het Veghelse Blauw Geel’38 en Haslou 4 uit het Limburgse Elsloo.

Onvergetelijk evenement
De Zwaluw wil er met alle voetballers en toeschouwers een onvergetelijk evenement van maken. De club heeft sportiviteit en plezier hoog in het vaandel staan, en spreekt via deze weg de finalisten toe om deze criteria ook tot zich te nemen. Bovendien verzoekt De Zwaluw en de KNVB om erop toe te zien dat supporters de ordemaatregelen in acht nemen, zoals geen publiek binnen de afgerastering, geen alcoholische dranken langs het speelveld en geen vuurwerk.

Parkeren
Vanwege de verwachte drukte geldt het volgende wat betreft parkeren. Genodigden kunnen terecht op het parkeerterrein van De Zwaluw (klik hier voor een routebeschrijving), bezoekers worden doorverwezen naar het gilde terrein (klik hier voor een routebeschrijving).

« ga terug
Spar Boere Aben Reclame Cuijk Autoservice VDB Kersten Assurantiƫn Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Evelien Kapsalon Annemarie Van Neerven Sport