Docu over jubileumjaar De Zwaluw

Algemeen, De Zwaluw 100 jaar — Gepubliceerd op 05 maart 2018 13:00 door Dominique Pichel

Het jubileumjaar van voetbalvereniging De Zwaluw wordt op beeld vastgelegd. De jonge Oeffeltse documentairemaker Rick Vissers (17) volgt de club uit zijn woonplaats rondom haar 100-jarig bestaan. Hij is daar al vanaf begin dit kalenderjaar mee bezig. Zo filmt Vissers naast de jubileumfestiviteiten ook de voorbereidingen en andere evenementen.

De documentaire zal zo een goed beeld schetsen van de verrichtingen bij De Zwaluw in een bijzonder jaar. Vissers zal tot het verschijnen van deze uitgebreide film – de docu wordt begin 2019 verwacht – meerdere korte clips maken.

Zijn eerste video is de aankondiging van de goederen- en dienstenveiling ten bate van een verbouwde kantine (komende zaterdag in gemeenschapshuis De Kleppenburg). Die clip wordt woensdag 7 maart op de website van De Zwaluw gepubliceerd. 

Project
Ook in aanloop naar het feestweekend van donderdag 7 tot en met zondag 10 juni volgen meerdere filmpjes, geeft Vissers aan. De voetballer van De Zwaluw O19 wil zo iedereen op de hoogte houden van het wel en wee bij zijn club. Daarnaast biedt dit project voor Vissers een uitgelezen mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Een die prima aansluit bij zijn studie audiovisuele technologie op het Sint Lucas in Eindhoven. 

,,Op school leer ik veel over cameratechniek en alles wat bij filmen komt kijken”, legt Vissers uit. ,,Zelf ben ik met meerdere projecten bezig. Bij De Zwaluw is het idee om het hele proces van voorbereiding tot het jubileum vast te leggen, om zo van meerdere onderwerpen een item te maken. Nu een interview met de veilingcommissie, straks achter de schermen bij het maken van het jubileumboek. Daarbij ben ik geïnspireerd door de documentaire van The Rolling Stones waarbij de band wordt gevolgd op zijn tournee door Zuid Amerika.”

Toegevoegde waarde
De Zwaluw is hartstikke blij met de bijdragen van Vissers. ,,Rick is met zijn kwaliteiten een toevoegde waarde voor onze club”, reageert Dominique Pichel, web- en socialmediabeheerder bij de vijfdeklasser. ,,Hij is een jongen met een blauwwit hart, kent onze vereniging. Het is super dat hij bij ons zijn hobby’s aan elkaar kan koppelen. Met zijn bijdragen is hij een aanvulling op onze communicatiekanalen. Zijn filmpjes op Instagram en YouTube spreken juist de jeugd aan.”

Meer info over het jubileumjaar van De Zwaluw vind je hier.

« ga terug
Van Neerven Sport Kersten Assurantiƫn Aben Reclame Cuijk Spar Boere Bouwbedrijf Kerstens V.O.F. Kapsalon Annemarie Evelien Autoservice VDB